Kritéria pre udelenie značky
21.11.2021
Značkou "regionálny produkt RUDOHORIE-HNILEC-SĽUBICA" budú označované miestne produkty, ktoré splnia kritériá pre udelenie regionálnej značky. Tie sú samostatne definované pre výrobky a samostatne pre služby. Pozostávajú z 2 častí:
- výberové - musí ich splniť každý záujemca o získanie regionálnej značky
- hodnotiace - záujemca o pridelenie značky a jeho produkt musí pre udelenie značky získať stanovený minimálny počet bodov
Výberové kritériá:
- miestny subjekt
- kvalifikácia pre príslušnú výrobu
- zaručenie štandardnej kvality výroby
- proces výroby nepoškodzuje prírodu
Bodovacie kritériá pre výrobky:
- využívanie tradície výrobku, výrobnej technológie alebo pôsobenia firmy v regióne
- uprednostňovanie miestnych surovín pri výrobe výrobku
- podiel ručnej práce vo výrobnom postupe
- výnimočná kvalita alebo iné vlastnosti výrobku reprezentujúce región
Príprava kritérií pre udelenie značky: